ZONGULDAK / ALAPLI - Şehit Recep Turan Ortaokulu

Şehit Recep Turan Ortaokulu

Merkez Mahallesi, Toprak Tarla Caddesi NO.27 67850 Alaplı / ZONGULDAK
Vizyon
Toplumsal erdemi yakalamış, etik kuralları benimsemiş, demokratik düşünce yapısı ve evrensel değerlere sahip, kararlı, inançlı, ilkeli, başarıya koşmaktan zevk alan bireylerin yetiştiği; uygulamaya koyduğu modern eğitim yaklaşımlarıyla öğrenmeyi öğrenen ve öğreten, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarıyla bölgemize ışık tutan, ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmak. “EĞİTİMDE KALİTE, KALİTEDE ZİRVEYE…”
Misyon
Eğitim kalitesini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak, eğitim öğretimi yaratıcı bir ortama sahip olacak şekilde planlamak, araştırmayı, sorgulamayı, kendisine ilke edinmiş liderler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Yerleşim Yeri
Zonguldak il merkezine 58 km uzaklıktadır. Nüfusu 22.000´dir. Balıkçılık ve fındık üretimi yapılmaktadır. Erdemir Demir Çelik A.Ş.´nin yan sanayisi de buranın geçim kaynaklarındandır. Nüfusunun çoğunu işçiler oluşturmaktadır. İlçede iplik ve fındık fabrikaları mevcuttur.
Zonguldak Merkeze 58 km Alaplı Merkez 0 km