ZONGULDAK / ALAPLI - Şehit Recep Turan Ortaokulu

May

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik üst öğrenim kurumlarının tanıtılması kapsamında Zonguldak Fen Lisesi, Zonguldak BIST Anadolu Lisesi, Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi ve Çaycuma TSO Fen Lisesine gezi düzenlenmiştir. Düzenlenen gezi ile öğrencilerimizin LGS' ye yönelik motivasyonun artması ve tercih döneminde sağlıklı kararlar vermeleri amaçlanmıştır.

May

Yarışmacıların zekâ gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak, öğrencilere seçmeli zeka oyunları dersinde öğrendiklerini tekrar etme imkânı sunmak amacıyla bu yıl 3.sü düzenlenen Oyuncu Beyinler Turnuvası'nda Türkiye finallerine 4 öğrencimizle katılacağız.

Matematik öğretmenlerimiz Goncagül KORKMAZ ve Özlem AKÇAKESE danışmanlığında turnuvaya hazırlanan 17 öğrencimizden 7 si il genelinde %30luk dilime girerek 2.eleme turuna katılmaya hak kazanmıştı. 30 Nisan Pazar günü yapılan 2.eleme turunda 4 öğrencimiz Türkiye genelinde %15 lil dilime girerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. 7.sınıf öğrencilerimizden Hidayet Belinay KOÇAK il 3.sü, Fikriye Nida TEPE il 4.sü, Selahattin Kaan GÜLTEKİN il 6.sı ve Ezgi Ceren Çakır il 7.si olarak tur atladı.

Okul müdürümüz Atalay KARAKIRIK 21 Mayıs Pazar günü yapılacak olan finallerde okulumuzu temsil edecek olan öğrencilerimizi elde ettikleri bu başarı için tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

May

Süper Beyinler Bilgi yarışmasının final etabına daha fazla okulumuzun katılımını sağlamak adına ilk 5 okul yerine ilk 7 okulu dahil etmeye karar verdik. 30 Mayıs 2023 Salı günü saat 13.30'da aşağıda alfabetik sıraladığımız okullarımızı Alaplı Kapalı Spor Salonuna bekliyoruz.

6. Sınıflarda Katılacak Okullarımız

Aşağıdağ Ortaokulu

Atatürk Ortaokulu

Gümeli Ortaokulu

Karşıyaka Ortaokulu

Merkez Ortaokulu

Şehit Recep Turan Ortaokulu

TOKİ Okçular Ortaokulu

7. Sınıflarda Katılacak Okullarımız

Atatürk Ortaokulu

Karşıyaka Ortaokulu

Kasımlı Ortaokulu

Kılçak Ortaokulu

Merkez Ortaokulu

Şehit Recep Turan Ortaokulu

TOKİ Okçular Ortaokulu

May

İlçemizde etkinliklere dayalı matematik öğretimi ile matematik sevgisinin aşılanmasın sağlamak, bireysel başarının zevkini yaşayarak takım olabilme becerisini kazanmanın önemini vurgulamak, öğrencilere zamanı iyi kullanma becerisinin önemini kavratmak ve okullar arası iletişimi geliştirmek ve yerel bazda ilçemizin akademik başarısının artmasına katkıda bulunmak amacıyla okulumuzun önderliğinde düzenlenen SÜPER BEYİNLER BİLGİ YARIŞMASI 1.AŞAMA SINAVI bugün okulumuzda yapıldı.

İlçemizde bulunan 11 ortaokulun katılımıyla 6.ve 7. sınıflar arasında düzenlenen ilk aşama sınavına toplam 63 öğrenci katıldı. Öğrenciler 25 soruya 50 dakika içerisinde cevap verdiler.

Her okuldan 3 öğrencinin almış olduğu puanların toplamı okul puanı olarak belirlenecek ve en yüksek puana sahip olan 5 okul 30 Mayıs Salı günü ilçemiz Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan Bilgi Yarışmasına katılacaklardır.

30 Mayıs Sali günü bilgi yarismasina katılacak olan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Haz

Öğrencilerin bulundukları sınıf düzeyindeki matematik ve fen bilimlerinde öğretim programında bulunan kazanımlarından edinmeleri beklenen bilgi ve beceri durumlarını tespit etmek, gelişimlerini takip etmek ve eksikliklerini gidermeleri için onlara yol göstermek amacıyla düzenlenen 1. MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ OLİMPİYATLARI'nda bir başarıya daha imza attık.